
* zdjęcie poglądowe podobnej maszyny po generalnym remoncie
PIEC OBROTOWY TYPU ROTO PASSAT 980N

Piec obrotowy typ Roto Passat 980N jest uniwersalnym piecem do wypieku wyrobów piekarniczych najwyższej jakości.Niezawodny system ściany szczelinowej Roto Passat powoduje spokojny przepływ powietrza, zapewniając równomierny wypiek wyrobów. Płynna regulacja zasilania zapewnia najlepszą jakość wypieku wszystkich rodzajów bułek i chlebów oraz całego asortymentu wyrobów cukierniczych.
Krótka charakterystyka pieca Roto Passat.
- Obudowa ze stali szlachetnej, która zapewnia długą żywotność przy niezmiennej wartości,
- Dzięki optymalnej izolacji oraz drzwiom z podwójną szybą minimalizujemy straty energii,
- Prosta wewnętrzna konstrukcja pieca zapewnia łatwość czyszczenia,
- Palnik znajduje się na górze, w przedniej części pieca. Zewnętrzny wentylator nawiewa do palnika zimne, czyste powietrze, co zapewnia optymalne spalanie.
- Konstrukcja pieca jest zaprojektowana z myślą o łatwym dostępie do wszystkich podzespołów na wypadek konieczności przeprowadzenia prac serwisowych. Cow praktyce oznacza, że piece mogą być postawione w bliskiej odległości od siebie.
- Układ sterowania pieca jest wyposażony w ekran dotykowy. Użytkownik może korzystać z zapisanych receptur wypiekowych lub ręcznie zmieniaćwszystkieparametryprogramum.in.:
– Czas wypieku
– Temperaturę
– Ilość pary
– Ustawienie klap powietrza obiegowego
Dane techniczne
1. Kanał spalin 2. Przewód odprowadzający parę 3. Dopływ świeżego powietrza 4. Dopływ wody 5. Wyciąg spalin